De fysiotherapeut “De specialist van het menselijk lichaam”

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen.

Bewegen kan ook een last zijn. Vaak kunnen de klachten uitstekend worden behandeld. Dat is het specialisme van de fysiotherapeut.

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houdingen en/of bewegen. Dat kunnen blessures zijn van spieren, pezen, banden en gewrichten.

Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en huid kunnen worden behandeld. De klachten waarmee mensen bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend: pijn in spieren/gewrichten, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, aandoeningen (evt. pijn) na een operatie, bewegingsapparaat/organen, zwellingen, beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

De fysiotherapeutische behandeling kan individueel of in groepsverband plaatsvinden.
De behandeling vindt plaats in individuele behandelruimtes en/of in de gezamenlijke trainingsruimte. Wij beschikken over gespecialiseerde
krachtapparatuur en cardiofitnessapparatuur. Daarnaast maken wij gebruik van veel verschillende oefenmaterialen voor de training van coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.
Vaak worden de behandelingen verricht bij ons in de praktijk maar als het niet mogelijk is om daar te komen, kunnen wij u ook bij u thuis behandelen.

Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld bij uw klachten en bij uw hulpvraag, door u vragen te stellen en een onderzoek te doen. Op basis daarvan stellen we een behandelplan samen. Dit is maatwerk, afgestemd op het individu.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of vul het aanmeldformulier in.