Onze trainingsprogramma’s kunnen er voor zorgen dat u fit en gezond blijft, voor jong en oud, sporters en niet-sporters, werkgevers en werknemers, voor mensen met klachten aan spieren, botten, gewrichten, of juist niet.

Gezondheid en beweging
Om gezond te blijven moeten wij dagelijks bewegen. Ook draagt bewegen bij tot optimaal herstel na ziekte of blessures. Het is daarom goed om geregeld aan sport te doen. Maar dan wel op een verantwoorde manier, onder deskundige begeleiding  van een fysiotherapeut. Zo verbetert u uw conditie en verkleint u de kans op blessures.

Onze praktijk biedt beweeg- en trainingsprogramma’s aan waarbij individuele begeleiding voorop staat. Ook voor u. Momenteel bieden wij programma’s aan voor COPD en Diabetes type 2.

U bepaalt samen met de fysiotherapeut welk programma het best bij u past. Uitgangspunt daarbij zijn uw wensen en lichamelijke mogelijkheden.
U traint op gespecialiseerde apparatuur in groepen van maximaal 8 personen.  U bent van harte welkom.

Conditietraining.
De conditietraining is een training voor iedereen, bedoeld om op een verantwoorde manier de conditie te verbeteren of te onderhouden.
U traint onder andere op gespecialiseerde apparatuur (cardiofitness-apparatuur) die de hartslag registreert en bewaakt.
Inbegrepen bij deze training is een conditietest.

Preventietraining
De preventietraining is een training voor het onderhouden of verhogen van de belastbaarheid van het hele lichaam.
Doelgericht bewegen kan gewrichtsklachten, botontkalking, hart- en vaatziekten, suikerziekte of longfunctiestoornissen voorkomen, of terugdringen.
De training kan tot op hoge leeftijd worden gevolgd.
Een aantal verzekeraars geven een gedeeltelijke vergoeding voor deze trainingen.

Revalidatietraining
De revalidatietraining sluit aan op de fysiotherapeutische behandeling.
Bent u juist hersteld van een blessure dan brengt deze training u terug op uw oude conditieniveau. De revalidatietraining kan zo gebruikt worden als voorbereiding op de conditietraining en/of preventietraining.

Medische Fitness
Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten. Vaak heeft het een doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren. Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogt op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.
Voordat u intensief begint te training heeft u een gesprek met een fysiotherapeut. Je leert elkaar kennen, bepaalt trainingsdoelen en de fysiotherapeut maakt een inschatting van uw huidige lichamelijk functioneren.

Het voordeel van de apparatuur uit deze categorie in vergelijking tot normale fitness apparaten is dat het vaak wat nauwkeuriger en toegankelijker is.

Zij helpen u verder

Tjalling Rous

Tjalling Rous

Fysiotherapeut gespecialiceerd in Dry Needling en Claudicatio Intermittens.

BIG registratie: 19913384104