Beweeg!

Voor een goede gezondheid en welzijn is het van belang om zowel fysiek, emotioneel en mentaal “in beweging” te zijn. Door allerlei verschillende oorzaken kunnen we uit balans raken en ons unieke vermogen om te bewegen verliezen.

Uitgangspunt is dat het lichaam nooit iets ‘zomaar’ doet – zwelling, pijn, bewegingsbeperking – het is niet voor niets; het zijn functionele aanpassingen van het lichaam. Daarbij is het lichaam in de meeste gevallen goed in staat de problemen zelf op te lossen. In sommige gevallen niet en dan ontstaat de hulpvraag waarmee u bij ons binnen komt.
Ook bepaald gedrag ontstaat niet voor niets. Gedachten en emoties spelen hierbij een grote rol. Dit betekent dat een bepaalde houding of beweging nooit als ‘fout’ beoordeeld zal worden. Het is hooguit minder doeltreffend of kost teveel energie.

Dit vraagt inzicht in het proces wat gaande is. Uitleg hierover is een wezenlijk onderdeel van de behandeling.
Wij zien onszelf dan ook als begeleiders: wij lopen als het ware een stukje met u mee op de weg naar herstel. Basisgedachte hierbij is dat u, met ons samen, een verantwoordelijkheid draagt om tot een succesvol resultaat te komen, ieder vanuit zijn eigen deskundigheid.

Mensen die denken dat ze geen tijd hebben voor lichaamsbeweging, zullen vroeger of later tijd vrij moeten maken om ziek te zijn