Aanvullende verzekering
Hoewel fysiotherapie in een aanvullend pakket meestal vergoed wordt, raden we u aan zorgvuldig te zijn in uw keuze voor een zorgverzekeraar en het aanvullende pakket. Er zijn namelijk grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. In uw polis staat het aantal behandelingen en/of vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vermeld. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar informeren hoe in uw aanvullende verzekering de vergoeding van fysiotherapie is geregeld.

Aangesloten bij een gecontracteerde verzekeraar
Met onderstaande zorgverzekeraars heeft Fitaal / Kalkdijk fysio en manuele therapie wél een contract afgesloten. Bij deze verzekeraars dienen we de declaraties automatisch in, zo heeft u er zelf geen omkijken naar. Wilt u niet dat het automatisch gedeclareerd wordt? Geef dit dan a.u.b. bij ons aan.

De friesland logo

Zorgverzekeraar Menzis: voor uw zorgverzekeringGa naar home

Geen contract = mogelijk geen 100% vergoeding
Evenals voorgaande jaren heeft Kalkdijk fysio en manuele therapie ook voor dit jaar niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. We hebben hiervoor gekozen omdat deze verzekeraars bepaalde voorwaarden stellen, waardoor wij niet de zorg kunnen bieden waar wij achter staan. Het gaat om zorgverzekeraars die tot de volgende twee groepen behoren: CZ, VRZ-groep en ASR-De Amersfoortse.

Onder CZ vallen de volgende zorgverzekeraars:
CZ, Delta Lloyd en OHRA.

Onder de VRZ-groep vallen de volgende zorgverzekeraars:
ENO, Zorg en Zekerheid en A.S.R.

Aangesloten bij een niet-gecontracteerde verzekeraar
Wanneer u met een aanvullende verzekering van één van bovenstaande verzekeraars bij ons onder behandeling bent, dan krijgt u van ons een nota thuis gestuurd. Deze dient u rechtstreeks aan ons te betalen, waarna u een groot gedeelte weer via uw verzekeraar terugkrijgt. Hoeveel dit precies is kan per verzekeraar en polis verschillen. Dit kunt u opvragen bij uw verzekeraar. De facturering wordt voor ons verzorgd door Infomedics

Geen aanvullende verzekering
Mocht u geen aanvullende verzekering hebben, dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen niet vergoed. U krijgt dan een factuur van ons. De tarieven die hier voor gelden, vindt u hier. Wilt u weten hoe dit precies zit, neem dan gerust even contact met ons op. De facturering wordt voor ons verzorgd door Infomedics.

Wanneer wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?
In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit je basisverzekering. De regels hiervoor zijn behoorlijk ingewikkeld. Vraag bij twijfel je fysiotherapeut of zorgverzekeraar om opheldering.

Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar

  • Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed. Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de zorgverzekeraar.
  • Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen fysiotherapie staan volledig vergoed.
  • Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.

Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor volwassenen

  • Als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 20ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Bij artrose aan knie of heup krijg je eenmalig maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed.
  • Bij urineverlies krijg je eenmalig 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.
  • Bij etalagebenen krijg je maximaal 37 behandelingen per jaar vergoed.
  • Bij COPD krijg je, afhankelijk van de ziektelast en ziektestabiliteit (longaanvallen), tot maximaal 70 behandelingen per jaar vergoed.
  • Fysiotherapie bij ziekenhuisopname wordt vergoed.
  • revalidatie na Corona besmetting